Gedreven door passie, het landelijke leven en lekker eten

Wim en Gerrie LuemesWij zijn Wim en Gerrie Luemes uit Ulft en wij hebben samen met onze kinderen en verdere familie een akkerbouwbedrijf met poot- en consumptieaardappelen. Daarnaast telen wij in de zomer aardbeien die wij in ook onze Landwinkel verkopen.

Wij hebben in 1985 het melkveebedrijf van vader Jan overgenomen en zijn begonnen met akkerbouw en volle groenteteelt. Na een paar jaar hebben wij het melkvee en de volle groenteteelt afgestoten en ons gespecialiseerd in de aardappelen en aardbeien. Toen zijn we ook begonnen met onze verkoop in een hoekje op de 'deel' (het achterhuis van onze boerderij).

Sinds oktober 2009 hebben we ons aangesloten bij de coöperatie Landwinkel. Dit is een keten van boerderijwinkels in heel Nederland die door samenwerking hun producten aan de man brengen. Hierdoor werd ons assortiment nog meer uitgebreid. In 2014 hebben we de 'deel' groots verbouwd tot een boerderijwinkel met verschillende streek- en ambachtelijke producten, aardappelen (grotendeels eigen teelt), groente en fruit, noten, verse vrij uitloop eieren, ekologisch vlees (diepvries), biokip van Kemperkip, boeren ijs en verse boerenzuivel en -kaas. 

In 2018 zorgde een allesverwoestende brand ervoor, dat er een hele nieuwe start gemaakt werd. Na een jaar gewerkt te hebben vanuit een noodwinkel in de aardappelschuur, werd de nieuw opgebouwde winkel op 9 november 2019 officieel geopend. Met meer ruimte kwam er ook meer aandacht voor andere delicatessen, naast de verse groenten, fruit, zuivel en vlees. U kunt bij ons terecht voor een heerlijk borrelplank, ambachtelijke bakmixen, heerlijke bonbons en meer! Voor uzelf, maar we pakken het ook graag in als een prachtige cadeaumand. Ook voor fruitmanden bent u aan het juiste adres.

U ben van harte welkom om eens rond te kijken in onze boerderijwinkel aan 't Goor 59 in Ulft.

 

Wat andere mensen over ons zeggen: